Nov 12, 2009

sedih + gembira

ade 2 bende yg aku rasekan ari ni (klu tmbh 1 lg, mgkin jd ikan 3 rase, kot la)..tp rase yg sedih tu aku dapat dulu dr yg gembire, klu org yg tak mengalaminyer, mgkin diorg akn kate, "alah, tu pun nak sedih ke? benda kecikla"..kecik bg org  yg tak sedih lgsung, malahan gembire, tp ape yg aku rase ni dah lame aku pendamkan, selame ni aku tgkkan n tggu je ape akn jd lepas ni, tp ni dah smpi sedih tak tertanggung dah ni, aku menangis tak tertahan2 malam td, smpi takleh tido pk..org lain yg lebih berkuase selalu menganiaya diri aku, kenape ar? aku mcm takde hak lgsung, lgsung tak ade, takde org nak sokong aku, takde org yg tolong aku, klu aku sendiri yg bersuare, dah lame agknye kene halau  dr bilik die, bukan aku nak sgt dgn name tu , tp aku nak kan hak aku je, salah ke?. knp org hanya buat tnpe fikirkan perasaan org lain, cube tempat aku ni di tukar dgn tmpat die, ape yg die rase? penat2 buat, tibe2 kite yg ditolak tepi,  mcm menumpang pulak aku ni, lg lame aku diam, lg la org suke, mcm aku ni tak wujud je, mcm aku takde otak je bleh ber pk, mcm aku takde perasaan je org wat aku mcm ni..aku diam bukan bermakne org lain bleh wat sesuke ati je pd aku..setiap kali bende ni berlaku, selalu aku sedapkan ati aku ni supaye berfikiran +ve, ayat yg selalu aku pilih "bukan rezeki ko fara", takpun "ko tak layak lg fara"..teruk sgt ke aku smpi org ketepikan aku?????? klu sekali, 2 kali, 3 kali takpe lg aku sabar, tp dah  masuk bab yg 1 ni  pun hak aku boleh diperkotak-katikkan, tak dpt nak digambarkan la hati aku org persendakan, mcm sebagai penghias muke depan je aku ni..satu ari nnti, "insan" ini pasti merase ape yg aku rase, aku bukan mendoakan, tp ape yg kite wat pd org, satu hari nnti akan terkene pd diri kite jugak..due bende yg die dah buat pade aku, sampi bile2 pun aku akan ingt benda ni!! lepas ni nak wat ape pun buatla, takyah letak lgsung pun takpe,  nak delete yg sebelum2 ni pun aku tak kesah, dah terlambt untuk aku sume ni, hati aku pun dah tak berase ape2 lg dah, nak kecik ati pun dah memang kecik, aku pun dah takde kat skudai  ni nnti..sementara ni, aku buat je keje yg  mane aku sempat buat lg sebelum pegi..

dah, tggalkan cerite sedih yg aku taknak pun ingt ni..
gembiranye sebab ari ni dah 4 bulan kami bernikah, semoga kekal smpi bile2 hingga ke syurga, aminnn..mgkin rezeki aku bersame suami di Labuan nnti, insyaAllah..doakanlah kami ye kawan2..

7 comments:

Ann said...

sedihnyer aku baca..xpe la fara, bawak je bsabar...aku rase tau sape yg ko maksukan...d** m**** ke?

zairi baharom said...

take care & gudluck fara..jgn sedih2..=)hdpi dgn tenang. setiap org ada dugaan & ade rezeki msg2.. insyaAllah.. fara akan berjaya nnt.. =)

Fara FarSha said...

waaaaaa, nak sebut name die pun nyampah ann..huhu

Fara FarSha said...

tq zairi..=)..zri pun same kat UMP tu jgn sedih2.hehe

Hasmizah said...

jgn sedih2 ye dak kecik... pas ni dah g labuan dok ngan abg kan... lantak p la ngan org yg poyo tu yer...

Fara FarSha said...

betoi3..aku takmo pk dah pasal org, aku nak pk diri aku je pasni..asik kene tindas ngan org jek, nyampah aku..huhu

Hasmizah said...

org tindas ko bab ko kecik sgt kot...kihhkihkih... ape kate ko mkn byk ket t ko dah besa ket leh tindas org lek... huahuahuahua

Harta Dunia Akhirat

Lilypie Fourth Birthday tickers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Analog Clock

Islamic Quote of the Day

Asmaul Husna

Solat Time_Kota Kinabalu

click! click!

Followers


 

Design by Amanda @ Blogger Buster