Nov 18, 2009

amanah

hari ni hari terakhir aku diamanahkan untuk membawa kak budi setiap hari ke lab, suaminye pulang ke Indonesia dong, huhu, jaweku sudah berbunyi..dari rabu minggu lepas smpi rabu ari ni..keje aku senang je, pg2 aku merempit lebih kurang 2km ke rumahnye, pastu kalau aku smpi cepat, p anta Naufal (anak kak budi) ke nursery, then bawak kak budi naik kete die g same2 ke lab, pastu petang sebelum smpi rumah, p jemput Naufal semule then baru anta kete ke umah kak budi, pastu aku smbung balik merempit balik umah aku, senang kan keje aku..

keje senang pun tp banyak benda jugak yg aku blaja, mase p antar ngan jemput Naufal tu, aku rase mcm p amik anak aku sendiri je, blajo sket2 sblum jd mummy ni, hehe..lg satu bile tgk anak2 kat nursery tu sejuk ati aku, bile kite senyum kat anak2 ni, diorg pun lambai2 tgn kat kite, wahh, ade pancaran cahaya keibuan ke aku ni..sepanjang dlm kete, pegi ke, balik ke, kak budi mesti dok nasihat aku.."bile dah jd iseri ni, kite kene gini far, gitu far..."ye, itu die name panggilan aku oleh kak budi, far ye..huruf 'a' disembunyikan..

ape pun, semua nasihat kak budi tu aku sematkan dlm hati ni, amat bergune bile tak lame lg aku akan duduk bersama suami, almaklumla, skrg masih jarak jauh, jd masih belum terase tanggungjawab tu sepenuhnyer..aku doakan semoga kak budi nnti senang melahirkan adiknye Naufal, jangkaannye bulan 12, ntah2 same ngan b'day aku nnti, nnti aku suruh kak budi letak name die 'far'..haha, nak la sgt kak budi tu dgr ckp aku nih..

ok, daaa...


5 comments:

Ann said...

hoho tu keje ang ghupenyer...bgus2 practice dulu sblum mummy..

farsha said...

bucuk...x nk col abg ker

Fara FarSha said...

sy dah tido la ni abg..;)

kapten said...

haha..ko anggap cam praktikal jer farah...

Fara FarSha said...

a'ah, praktikal seminggu je, org selalu 3 bulan..hehe

Harta Dunia Akhirat

Lilypie Fourth Birthday tickers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Analog Clock

Islamic Quote of the Day

Asmaul Husna

Solat Time_Kota Kinabalu

click! click!

Followers


 

Design by Amanda @ Blogger Buster