Nov 10, 2009

"kebelai"


sape tau ape maksudnye perkataan di atas tu..tu lah perkataan yg mak aku slalu gune bile penyakit aku ni dtg tibe2, aku akan keletihan seperti org yg tak makan selame 3 hari, nak bangun pun tak larat langsung, rase lapa yg teramat wlupn dah kenyang, aku pun tak tau penyakit ape daa..ari semalam puase aku relax je, smpikan nak bukak puase pun aku tak rase lapa lgsung, tp ari ni punyer la mcm budak tadika nak blaja puase..

td sebelum balik dr lab, aku dah rase semacam je badan ni, doc plak blik awal kul 5 td, ape lg aku pun merancang follow die dr blakang la sbb dah rase menggigil2 je satu bdn, tp nak balik time tu pk 2-3 kali, tak larat nak bawak motor, dah lah ujan rebas2 kat luar, aje kang jatuh plak sbb jln licin dan tgn rase gigil mcm ni..tp takkan aku nak tido kat lab plak kan, redah je la dgn kelajuan 30 km/j, balik tu singgah meranti jap beli nasi nak bukak puase, pastu ikut jln dalam je, merbahaya ikut luar, dahla kete banyak, badan dah rase terhuyung-hayang bawak motor..smpi je umah, terus aku tumbang tak sedar diri smpila aku terjage sendiri, tgk2 jam dah kul 7, bukak pose 6.50, terus mcm tak tentu arah nak masak air, tp time nak bgn tuh, adui aii, mcm kene parkinsen (slh eja ni, bantai jela jnji ade bunyi), lepas buat air n minum sikit, tumbang lg, tgk nasi pun nyampah, tak lalu makan..last2 tak makan pun smpi skrg, mkn lepat pisang pun sambil baring..punyerla...dah lame tak kene mcm ni..td shaharin kate sebelum blk lab badan aku ni banyak cacing kot..haha..ape punyer teori la..die kate ape yg aku mkn tu mgkin cacing tu makan separuh..iyo la tu..smpi die pegi taip kat google p cari makne kebelai..

#moral of de story, nnti aku mkn ubat cacing ye en shaharin..:)

5 comments:

Ann said...

hehe teori tu mybe leh dpakai kot..hahaha cube je la, x rugi pun..

Fara FarSha said...

ann memang menyokong je kan segale teori shaharin..haha

Hasmizah said...

aku tau kebelai tu kebulur la.... hehehehhe

Fara FarSha said...

kebulur tu cam ko la mizot..hahaha..ko klu marah, mesti "kebelai" nak mamam org..hehe

Hasmizah said...

kebulur la tu kalo dah smpi nak mkn org...isyh3... shawal x bugy ckp mkn eh? nak kene ni...

Harta Dunia Akhirat

Lilypie Fourth Birthday tickers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Analog Clock

Islamic Quote of the Day

Asmaul Husna

Solat Time_Kota Kinabalu

click! click!

Followers


 

Design by Amanda @ Blogger Buster