Dec 1, 2010

sindrom tak bleh tido

sindrom ni mmg dah lame dah sy mengalaminye..klu org lain, tak smpi 5 menet dah bleh bekeruh dah..tp sy betuahla, lg2 klu ade bunyi2, sekecil2 bunyi pun boleh detect, hebat betul sensor telinge sy nih..dan ramai jugak la yg menggelarkan sy telinge tikus..satu lg klu ade masalah, tak kirela masalah negara ke, masalah barang ilang ke, ternmpk katak mati kene lenyek petang td ke, mesti sebelum tido tu sy terbayang2 smbil berpikir2..lagila tak bleh tido pastu..kdg2 amik mase sampai 2 jam baru leh lelap

klu ex-housemate sy dulu, dah paham sgt dah perangai banyak songeh sy ni..klu nak tido, org lain takleh bising2, lampu pun kene padam..haha..cekadak terlebih..tp nak wat cane, dah mmg sejak azali kot mcm tu..ceh, sejak azali tak tahan..mase kami sewa apartment kat penang dulu, org len sume tido belambak kat ruang tamu sbbnye diorg ni kalo nak tido mesti smbil dgr radio, so sy jela mcm tuan puteri tido atas katil empuk dlm bilik..haha..demand giler..kalo tido skali, tak sempat lg alarm hs diorg tu nak menyanyi meleret2, sy dah matikan, diorg mmg tido mati la..hehe..

klu ayah budak kecik dlm perut ni pun same, lebih elok sy namekan sindrom pantang jumpe bantal..bile masuk tido tu, kami suke la sembang2 dulu klu tak ngantuk tahap dewa, tp selalunye akan berakhir dgn sy sebagai penglipur lara bagi suami tido..kalau die rajin nak nyanyi kan utk sy tido pun, selalunye lagu tu tak kan abes pun, kalo die gosok2 kuku sy pun same, aleh2 kang berenti je, die pulak yg tidokan diri sendiri..bile pggil2 kang dah tak menyaut, yang nyaut, dengkur die tula..last2 sy yg terkebil2 main idung die la, tampo2 pipi die la..tu pun tak sedo lg tu..dahsyat betul penangan tido mati diorg ni..

bile dah 'ter'mengandung' ni plak ;), masuk 7 bulan je sy dah memang mcm org sasau dah tiap2 mlm, kekiri salah, ke kanan salah, kalo tido telentang je lagi la tak bley, rase mcm batang kayu je plak tegak..bile mengiring tu rase kesian plak kat baby mcm kene himpit sbbnye budak kecik dlm ni mcm lg agresif je die  menendang2..sekarang dah nak masuk 9 bulan, boleh dikire sy hanye dpt lelap 2 jam je setiap malam..bile bangun nak subuh kang, jam tu la baru nak lena..adohh..

mcm mane ek nak ubat org susah nak tido ni?..hai, mintak2 anak sy nnti jgnla ikut perangai sy ni, susah la nak bawak kemane2 nnti klu nak tido ikut pe'el umi die ni..

4 comments:

Ann said...

aku pon tido kene tutup lmpu..melainkn kalo dh penat sgt, baring kejap je..dh terlena

Fara FarSha said...

tp telinge ann tahan bising kan..haha

~HaNna~ said...

haha..kitorang la tuh dok beramai2 tidoq kt hall..haha...uishhh...teringat kt kesah dolu2...huhuh...
windu gilezz...

Fara FarSha said...

best kan zon dolu2..skang dah bawak haluan masing2..sedih tol..:(

Harta Dunia Akhirat

Lilypie Fourth Birthday tickers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Analog Clock

Islamic Quote of the Day

Asmaul Husna

Solat Time_Kota Kinabalu

click! click!

Followers


 

Design by Amanda @ Blogger Buster