May 19, 2010

YABEDABEDUUUUUUUUUUUUUU...................

ape kate saye terus menggunakan 'saye' dlm blog saye ini..hehe

pg2 lagi saye dah tak kasi suami pegi keje

"yang, fara nak g RSAT la ari ni".....
"nak wat ape?"
"nak g check la, dah tak tahan dah ni"
"ok, g siap cepat"

sbnarnye 2 ari lepas, saye dah beli alat check kehamilan tu, tp disebabkan diri sendiri yg tak penah tgk dan gune bende alah tu, jd 'invalid' plak ujian tu, sengalllll!..melayang seploh hengget aku..takpe, sampai disitu saje.....

dan semalam baru post pasal diri ini yg tak bape sihat dan tak lalu makan, sbnrnyer jugak saye memang dah 2 minggu rase 'uwek2' itu, tapi buat dono je sbb takut pisang berbuah 2 kali, tak jadi mcm ari tu, dan dah 2 minggu jugak kelewatan bendere jepun menyape saye..saye buat dono lagi walaupun sudah terase keganjilan pade diri sendiri...sebelum pegi RSAT td pun saye dah muntah2 dah..aduhhh, lembik badan rasenyer..

dan ari ini, pg tadila...

"POSITIVE"

ALHAMDULILLAH...tak terkate bile sister tu ucap tahniah..sudah ade 6 minggu 1 hari di dalam rahim ku ini..aminnnn

en suami plak abes satu skuadron p bgtau dah, punyer excited la die...ape pun, esok saye mau balik kg, ni yg nak ngengade mintak mcm2 kat omak terchenta ni..haha..maklumla, cucu sulung....huahua..(pap..pap..pap..mood menampar pipi diteruskan krn maseh tidak percaye)

kawan2 sekalian, doakan saye n baby selamat ye..saye mau jage 'syg' baru saye ni dgn sebaiknyer..

14 comments:

Ann said...

tahniahh bakal jd mak n ayah.... :D

aku doakan u n baby tu selamat nnti k..

jaga diri elok2 tu, jgn mgidam bukn2 lak nnti..

Fara FarSha said...

tq ann..nak ngidam p bercuti kat paris la ann..haha

azinuj said...

huaaaaaaaa....
akhirnye..tahniah fara..
setelah seian lame menanti..hik hik..
macam same je kite nih..
tp jun takde pla uwek2..rase biase jek...
da wat test sndri tp tak g klinik lg.. :)

kapten said...

Farah, tahniah farah.. aku doakan semoga anakkmu menjadi anak yang soleh dan solehah ameen... ala naper dekat sangat mengidam, mengidam la pergi kutub utara atau selatan baru jauh sikit.. sekali lagi farah..tahniah... (",)

Fara FarSha said...

jun:tahniah jugak untuk jun..senyap2 je ek..

kapten:tqvm...ape punyer cadangan la kapten ni, bankrupt laki aku nak cekau duit p kutub..den yg mati kosojukan kek sano nnti..haha...sojuk ko???

Shida said...

kak Farah, tahniah!!!!! wargh, best nyer ade mende bernyawa dlm perut =)=)=)

Shida said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Abg Hashim said...

hai anak kepada kawanku...

ingat lah satu masa dahulu..senyum tangis ibumu penuh membasahi pipi walau kamu masih gelap disitu
walau kamu belum mendengar
walau kamu pejam mata
walau genggam tanganmu belum terbuka

ingatlah satu masa dahulu..
kau yang selalu di tunggu..
kau yang tak pernah terpisah selama tidur gelap gelitamu..
sehinggalah keluar yang pertama tangisan merdu..
yang membuatkan orang sekeliling kamu berkaca tanpa sedar..

ingatlah nanti..
bila kamu sudah mampu berdiri
bila kamu sudah mampu berlari
jangan pula kau ingkari..
kerna setiap katanya dari hati nurani..

nanti bila kamu minta mainan power rangers tapi tak dapat..
jangan pula kamu hentak hentakkan kaki..jangan melalak sana sini..

nanti bila kamu lalu jalan ke bahau dari kuala pilah..maka lambailah di sekolah sebelah kananmu..kerana disitu aku bertemu ibumu..dan kerana meja yang aku tak mahu bantu..

amin..

Fara FarSha said...

shidah:mcm bende bernyawe ape je shida nih..haha..lawakla ayat tuh

ain:aku suke ending poem ko abg hashim, bukan stakat meja, kusi pun ko taknak tolong aku, smpi mati aku ingt..haha..nnti aku soh anak aku buli anak ko pulak..wakaka

azinuj said...

fara: hehe..sonyap2 udah la wat mase nih..tak smpt nk update kat blog..hik hik..lgpon tak jmpe dokter lg..moga2 sehat je baby kite yerk..hik hik...

Abg Hashim said...

ala..yang galeri tu ko boleh komen fara..ape da..takkan galeri pon tak paham??

Fara FarSha said...

aku ni bukan jenis jiwe yg artistic abg hashim..ko tu je ntah nape madah2 lak skang, pembawak budak ape..wakaka

Anisah said...

hi mother-to-be...dh 6 mggu ekk.. kira ptt dh blh sambut mother's day klu g ceckup awl2 hr tu;p
kfara.. wah tahniah lg skali wat kalian b2... knp sy lak mcm nk nanges... wahaha knp sy lak excited bagai;p tumpg syok sm... k jg dr baik2 n baby tu :)

p/s: sy akn hebohkn sluruh planet mine.. ngeh3.. aci x? ;p

Fara FarSha said...

ooo cik anisah...malu la I mcm ni abes u nak hebohkan satu planet mine..lagi2 ngan doc..wahaha..sukati U la..

terharunye nisah smpi nak nanges, nnti kalo klua baby akak, agknyer meraung nisah mase tu..hahaha

Harta Dunia Akhirat

Lilypie Fourth Birthday tickers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Analog Clock

Islamic Quote of the Day

Asmaul Husna

Solat Time_Kota Kinabalu

click! click!

Followers


 

Design by Amanda @ Blogger Buster