Apr 16, 2010

xtiviti last weekend

saat ini hujan renyai2..cewahhh, mule mahu berjiwang2 nihhh..suami tiade disisi..jiwang lagi..aku terase sunyi..perghhh..ayat tak tersusun, nak madah2 plak..en suami takde lg, p pulau 3, ari selase kot baru balik, ari ni baru jumaat..lg 4 ari la bleh layan tido ngan tenang..haha..

nak citer pasal sabtu ahad minggu lepas je pon sbnrnye, p melalut citer pasal suami je tak abes2..bosan "Abg Hashim bace nnti"..wakaka..

Sabtu ari tu ade selection untuk pemain badminton, nak cume 9 org jek, sbb sorang lagi air woman dah gerenti name die ade..alhamdulillah, name aku berjaye  terselit di celah2 tu..tp yg tak syoknye, ade berite telah membantotkan semangat aku nak main..katenye main kat labuan ni jekk...huhhhhhh, sedih aku dgr, abesla perancangan baekkkk aku tuuuhh dan selamat juge poket suami aku...uwaaaa..yg pasti aku nak p subang jugak, tak kire..aku nak balik kg free jugak...

balik pas main tu, segale tulang temulang jadi mcm krem..gile sengal2 sume satu badan mcm aku gak sengalnyer..terus panas badan nak demam, dan sampai ari ni lg badan rase gegel2 ngan kepale mcm nak pecah ditambah lg batok2 menjadikannye pakej 3 serangkai..dah pegi RSAT amek ubat pun lum rase kurangnye..

okehhh, skrg cite pasal ahad tu plak..name pun housewife, jadi pegila diriku menyibukkan diri ngan xtiviti belajar memasak di rumah bakat..konon blajo nak wat biskut raye la nnti..oven ngan mixer adiah kawen dari kawan2 dulu tak berbukak pun lg kotaknyer..giler punyer tak tau buat kuih aku nih..

yg bestnye blajo ngan tukang masak melesia, en Sazali Ismail..die ni kurang masuk TV, tak muat kot muke nak masuk TV, so agak kurang familiar jugak aku ngan rupenyer, tp superbbbb bab masak ni, dtg labuan sbb nak ajor kami masak je pun selain ade gak org lain jemput die masak..

ni ha orgnyer yg baju biru tu..lum kawen tu, sape2 nak makan sedap ari2 bleh la anto borang..jgn mare ye chef

bayo RM30, die ajor 4 resepi, dan bg free 5 resepi..

ni bukan sempret eh, ni Butter danish cookies..labuan ni takde jual pipe yg lawo2, so wat yg simple2 jek, jnji rase sedap giler..

yg agak2 rentong tu Pandan Kisses cookies..oven baru, so tak pandai gune lg..tgh2 die ciumkan ngan coklat..perghhh, terangkat mulut bile makan..

dah macam rupe almond london kan, tp ni namenyer Chocolate roucher cookies

 ha, last skali Mamoul Kurma cookies, biskut dari arab ni, nak tgk inti die, tgk kat bawah ni...

yg itam tula inti die, jgn plak kate tu majon pak tani atau sentil mak dare pulak

puas ati sgt2 sbb chef ni sgt tak kedekut ilmu dan sgt sedap cookies yg die buat tu,  lain rasenye dari  cookies ari raye yg kite makan tuh dan tahan lebih lame..sambil2 tu smpt die ajar mcm mane nk masak asam pedas ngan masak lemak cili api paling sedap..pastu die ajar plak nak wat the best BBQ chicken wing..perghh, dgr bahan2 die je dah meleleh ayaq liuq..

dah blajo tu agak2 bile aku nak try masak sendiri yek..raye ni ke, raye taun depan ke atau ke kedai sambil menunjukkan jari kearah kuih raye sahaje?..

8 comments:

Ann said...

share la resipi...cm menarik jer, leh la ek =)
n get well soon, fara.

Fara FarSha said...

panjang la plak kalo nak citer resepi dlm ni ann..nnti I dtg JB I ajar U, nak kene type balik resepi yg dibebelkan chef tu..takot tak paham plak nnti..TQ ann..

kapten said...

resepi tue dia tulis dalam bahasa sabah ker sampai takut ija xpaham heheh.. aku rasa ija nak buat jual kuih raya tue...baek ko bg cepat..lagi pun raya dah nak dekat nie..hehehe

Fara FarSha said...

banyak la hang punye ija..ann tu bukan ija la kapten..rosdiana aka bunge ros..haha..bukan dlm bahase sabah baaahh, chef tu bg hardcopy resepi die, tp bile die cerita mase ngajor, lain plak resepinyer, tu yg kene salin balik..

kapten said...

owh..aku ingat ann ija..haha.Tersalah lg..nak saja aku ambik beg kertas konvo letak kat kepala pastu jalan2 sekeliling fakulti...ingatkan dia tulis dalam bahasa sabah baahh....

~HaNna~ said...

wah menariknye blaja buat cookies...dh la dh pndai..blaja lg...betambah2 pndi la puan fara...n maki kembang la cik abg u...hehe...jgn mara ek...

Fara FarSha said...

ya Allah cik hanna, jgnla puji I melambong-lambong, auwwwwww, malu tauu...:-)..jgn kate kembang cik hanna melur, dah dekat cukup bulan dah perut die tuh..tak lame lg due la tu, dpt I baby dari en suami..hehe

Abg Hashim said...

plis plis plis..kamu jangan nakal...

Harta Dunia Akhirat

Lilypie Fourth Birthday tickers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Analog Clock

Islamic Quote of the Day

Asmaul Husna

Solat Time_Kota Kinabalu

click! click!

Followers


 

Design by Amanda @ Blogger Buster