Apr 4, 2010

menu ari ni

oleh kerane ari ni ari ahad, mood memasak aku amatlah berada ditangga tercorot..suami pulak bile2 mase saje akan membuke tudung saji atau peti sejuk mencari2 ape yg bleh dimakan..haha..

sejak kawen, suami aku ni memanglah teramat2 senang nak jage makan minumnyer, ape je aku masak die bedal, sampaikan megi aku masak pun die kate megi paling sedap penah die makan dlm idup..mau tak kembang semangkuk kene puji mcm tu..uweekkkkk..

senang n simple jek menu ku ari ni..celur, tumis dan goreng..

pucuk ubi celur, sambal tumis cili api tempe + ikan bilis ngan ikan bayan goreng

klu nak tau ni la peberet aku..for sure klau korang lalu blakang aku time tgh mkn ni, gerenti tak nmpk..sape suh lalu blakang aku kan..klu mak mertue aku plak suke wat sambal kicap air asap cecah ngan pucuk ubi tu..suami aku jek yg brani kawen ngan aku sebab aku ni antu cili api, kalau org kelate, mau berapi mulut diorg haaa..say no to gule dlm ape jue masakan aku kecuali cekodok pisang..haha

nyam..nyam..nyam

6 comments:

Abg Hashim said...

ok,aku dah masukkan menu ni pada pertandingan memasak di zon asia tenggara..

tolong berikan perincian untuk memudahkan para juri mengadilinya.

Fara FarSha said...

asia tenggara celah mane..sile perincikan kawasan tersebut dahulu..time kasih..

Ann said...

simple tp tu yg sedap...aku kalo dh pekena nasi pnas2, ikan goreng ngn kicap jer...btmbah2 pinggan..

Fara FarSha said...

ya Allah ann, siannye kawan aku sorang ni..makan pinggan!

~HaNna~ said...

sedapnye tempe....dah meleleh2 ayaq lioq nih..alahai....

Fara FarSha said...

zon dah buat tak zon sambal tempe kite ajar tu..sedap oooo..kalo tak buat, meh dtg labuan, ari2 bleh makan sampai meleleh ayaq lioq sobab podeh..haha

Harta Dunia Akhirat

Lilypie Fourth Birthday tickers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Analog Clock

Islamic Quote of the Day

Asmaul Husna

Solat Time_Kota Kinabalu

click! click!

Followers


 

Design by Amanda @ Blogger Buster