Jul 28, 2010

4 bulan

ari ni genap 4 bulan usia kandungan saye..aishh, asyik citer pasal baby je kan, nak wat caner, ni je citer yg ade, layan je la readers sekalian ye..patutnye minggu lepas sy dah g check up dah, tp oleh kerane kami laki bini dilande keracunan makanan atau dgn bahase yg mudah difahami cirit birit, terpaksela pospone ari ni..

pukul 4 pg dah g cari klinik, klu org tau, malu jek, mcm baru duduk labuan, celah mane nak cari klinik 24 jam kat labuan ni, last2 p lari cari hospital gak wlupun jauh sket..2-2 makhluk ni dimasukkan air, kul 8 baru balik,  tupun mintak balik sebab kami dah kebuluran perut dah kosong..hehe..sian suami, die la yg paling teruk sakit perutnye, berbakul2 tokey kedai tu kene sumpah..haha, tahan jela sakit tu dah terkena..ngan muntah la..baby umi ni pun kene tempiasnye..balik2 je umah kami berdue telentang tak sedar diri dah, tgh hari tu bgn, sume badan panas giler, aik, masuk air pun bleh demam..dah 2-2 lembik mcm sotong..siann kami berdue..haha, tolongla kesian kat kami ni..2 hari en suami tak g keje..

ari ni check, rahim sy sudah 18 cm, wah terujenye sy bile sister td bg sy dgr air ketuban dlm perut, dah besar baby awak ni kate die, klu nak lebih jelas, boleh dah g scan, cume takleh tau jantina nye lg lah..berat sy pun cume naik 500 g..erm, boleh le tu, dari turun, tak pasal2 kene ceramah free kang..

suami ari ni balik, dah 4 ari sy ditinggalkan, waaaaa..mule la sayu nii..mlm kang baru smpi rasenye..ade plak kursus motivasi kat KL..mcm budak2 sekolah lak..

oklah..mahu mengemas bilik satu lg tu, adik saye tosh mau dtg dari kuantan, suh die duk cni je, takyah dok mess..so kenela kemas bilik yg mcm kapal kargo tu, pasai tak penah dok pun bilik tu..ade bran ke tosh???..hehe..

en tosh ke en suami pengantin ni???

6 comments:

kapten said...

wah bagus2...xjadi lah nak send ikan. takut sakit perut la..nanti heheh.. semoga melahirkan anak2 yang soleh..ameen

Fara FarSha said...

ooo, kalau mcm tu, ikan siakap ari tu beracun la eh..masyaAllah kapten, dahla nak buat buke pose, bertaubatlah..;)..insyaAllah, ari2 bg die dgr ayat2 suci, moge die jd anak yg soleh dan solehah..wah, 2-2 sekali nak balun..hehe

Abg Hashim said...

hey si budak yang dalam gelap!!

tengok lah mak ko ni..tak abes abes cerita pasal ko yang masih belum keluar..nanti ko dah keluar ingat lah yang pakcik pernah menulis tentang hey budak yang dalam gelap!!

Fara FarSha said...

pakcik pun gelapppppppp!!!!

~HaNna~ said...

sronok tk ade makhluk dalam perut?..ape perasaan?..hehe..teringin gak nih..;p

Fara FarSha said...

wah zon, teringin itu penting, tp kasi kawen dulu ar..hehe..dah hampir2 la tu calon cik hanna, seramai2 kat upsi tu, tibai je 1..makhluk ini sudah pandai bg umi die dgr degupan jantung die..:)

Harta Dunia Akhirat

Lilypie Fourth Birthday tickers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Analog Clock

Islamic Quote of the Day

Asmaul Husna

Solat Time_Kota Kinabalu

click! click!

Followers


 

Design by Amanda @ Blogger Buster