Feb 11, 2011

sedih

hati sgt2 sedih skrg ni, tak tau la knp..mungkin disebabkan emosi tak stabil mase dlm berpantang ni ditambah lg dgn masalah yg dtg agknyer..ari ni baru dapat bangun lepas dekat 4 ari demam, badan sakit2, kesan operate pun masih terase..rumit sikit nak jage diri klu bersalin mcm ni..

5 hari lepas bawak dzaffrin g check utk sebulan mase die baru 4 minggu ari tu, biase la akan kene injection..sian tgk die menangis beriya sgt mase kene cucuk tu, mane taknyer die tgh sedap tido, digeletek pun taknak bangun..last2 nurse inject je..pastu meragam jela die malam2 dgn mengamoknye, takmo tidonyer, agaknye badan  tak berape sedap ke, demam pun ye jugak..ngan saye ngan mak pun demam tak tido malam jage die..tp hepi bile berat die dah bertambah jd 4.1kg, tinggi pun dah 55cm..cpt membesar rasenyer..

3 hari lepas sy pulak g klinik kene amik darah..temperature dah smpi 40.6 dah panasnye, menggigil2 smpi..ubat nye tak smpi 2 hari dah abes sy makan, baiknye tak jgk..mlm2 bile dzaffrin dah tido, sy cium2 smbil usap2 kepale dzaffrin, menitik air mate bile ingt saat melahirkan die, sukarnye lalui mase tu, tmbh lg sedihnyer sbb sy sgt2 rindukan ayahnyer..waktu2 sakit mcm ni klu ade org tersyg sebagai peneman, rase sakit pun boleh hilang kan..

10 comments:

Ann said...

sbar yer fara...smg cept smbuh..

Fara FarSha said...

mekasih ann..smpi bile agknyer kami kene duduk asing2 mcm ni..:(

~fazz~ said...

tingginye temperature...ishhh2....get well soon nye...dh sehat blh jage dzaffrin...:)

~HaNna~ said...

get well soon ek on fara....:)

Fara FarSha said...

tq liza n zon..sihat dah dgr doa korang..:)

kapten said...

Farah...sabar ya....insyALLAH semua nya akan baik....dengan mengingati ALLAH hati akan menjadi tenang....

Fara FarSha said...

insyaAllah kapten..:)

Fazliza said...

betul2...kalo kita sakit sorang2 terasa lebih sakitnya..tp kalo ada peneman mesti kurang sikit sakitnya tu kan...semoga ko cepat sembuh ek...nnti dzaffrin besar sikit mesti lagi best:)

Menuju Cinta Ilahi said...

syahdunya cerita hee,..

bila fara cerita macam ni, nurul pun teringat time pantang dulu, memang sedih je sebab suami jauh..dan sebab2 lain.

scientific explanation nya ialah hormon changes yang hebat selepas melahirkan, jadi hebat juga mood swing/..

apapun, kita ada ALLAH, luahkan lah segala rasa dalam lubuk hati paling dalam kepada NYA>>>

take care fara, mommy kena strong so that baby pun strong :)

Fara FarSha said...

tq nurul..:)

Harta Dunia Akhirat

Lilypie Fourth Birthday tickers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Analog Clock

Islamic Quote of the Day

Asmaul Husna

Solat Time_Kota Kinabalu

click! click!

Followers


 

Design by Amanda @ Blogger Buster