Nov 4, 2010

3 hari 2 malam

tajuk mcm rancangan dr. fazli g jenjalan kan..syok je bace..erm, yela sgt, g bercuti kat sepital benonyer..ni dah rase rindu sgt dah ni nak tekan2 keyboard, dah lame tak bace gosip2 dan hal2 dunie..wahh gitu..ni yg nak meluahkan perasaan nih

sebelum tu sy nak kesiankan diri sy lah dulu, tak penah2 sy bermalam free2 kat sepital, dpt gak merase..ingt nak tggu bersalin baru nak tido wad..gupenyerr...sejak sabtu ari tu masuk, baru keluar isnin malam..sebab pe???..cube tanye baby sy dlm perut ni, ape die dah buat smpi umi die admitted..ok2, jgn tendang2 dah, saje je umi kan nak salahkan die..padahal umi tu yg tak pandai jage diri..

sy start bleeding dari 28/10 ari tu tp bile g klinik panel, doc cume bg ubat jela, then suh dtg balik bile bleeding lg, so 30/10 tu bleeding balik, dgn kuase veto housemate n rakan sekerje, sy dikerahkan ke hospital likas, sbb klinik panel dah takmo citer banyak..kang jd pape kat baby, diorg yg susah..so bermulela pengalaman yg agak menyakitkan di hospital, mcm2 test kene buat sbb nak tau pe sbb, yg cucuk kat punggung la, yg menangis pun ade..haha, lawak plak bile ingt balik..serius sakit sgt bile buat 1 test tu, smpi 2 kali plak buatnye tu sbb doc tak puas ati result test petame tu..so, sakit ape sy ni? hoho, biarlah rahsie, biasela sakit2 org pempuan ni kan..tp insyaAllah takde pape yg sgt serius, dan sy masih boleh bernafas hingge ari ni dan baby sy masih lg sihat alhamdulillah..yg penting sume ubat tu kene makan..

tp ade jugak tande2 mcm baby mau keluar, tu yg kene cucuk 2-2 belah punggung tu nak bg paru2 baby matang, dahle barang2 baby sume kat mak sy lg, tetibe rase sayu bile fikir tetibe teberanak kang..puas jugak memujuk si kecik supaye jgn kluar dulu, kalo tak, kamu akan berbogel bile kluar nnti ye..haha, bleh tak gitu ugut si anak..terus takut die mau kluar, yes! umi kamu menang..

en suami pun yg baru je balik dari Subang ke Kuching, terus ke KK plak lepas dgr sy merengek2 dlm fon  menahan sakit..hehe..ngengade betulla umi ni..yela, mak ayah dahle jauh, kang jadi pape kat sy kang, sape lg yg sy nak susahkan klu tak suami..ye, sy juge telah bejaye menyusahkan suami, umi menang lg..jahat tak umi ayah?

tp respect sgt kat doc2 ngan nurse2 hosp likas tu, sume baik2 dan jage betul hati patients diorg..sejam sekali dtg check sy n baby..bile dpt je balik, dpt mc 3 ari, sy memang tak larat nak jalan sgt dah dan sy rase mgkin sy suke sgt bejalan naik tangge turun tangge yg jd mcm ni..

demi si kecik, umi akan jage diri umi lebih baik dr sebelum ni, biarlah kamu keluar nnti cukup bulan, umi tak sanggup nak tgk kamu duduk dlm balang kace tu klu umi terpakse melahirkan kamu lebih awal atas kelalaian umi sendiri..syg anak umi dan ayah kamu!

7 comments:

kapten said...

Semoga semuanya selamat ameen...

Ann said...

jgn ganas sgt dah lepas ni fara..take care k...

Fara FarSha said...

thanks u allsss..:)

~HaNna~ said...

pn fara..be careful n take a very gud care of urself n baby..:)
we ols risau nih kalo kenape2...dah la jauh nun di UMS..kalo UM dkt cket ngn den nih ha...hihi...

Fara FarSha said...

itula pasalnye, sapela nak jd pakar rujuk n pakar membebel kat kite di sabah ni..tq cik hanna..:)..rase terharu plak..huhu

azinuj said...

hati2 fara..jg baby leklok..jgn wat kja berat2..dah la sorang2 tu.. take care ya.. :)

Fara FarSha said...

tq jun..samela, jun pun jgn jadi mcm kite ni, degil sungguh..tak reti dok diam..haha

Harta Dunia Akhirat

Lilypie Fourth Birthday tickers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Analog Clock

Islamic Quote of the Day

Asmaul Husna

Solat Time_Kota Kinabalu

click! click!

Followers


 

Design by Amanda @ Blogger Buster