Dec 20, 2009

semalam dan hari ini..

petang sabtu semalam g jenjalan ngan suami kat banda, oleh kerana selepas duduk di sini, muke aku sudah ditumbuhi Mr pimples..maka en suami pun dgn murah hatinyer mengoffer set travelling oxy ni...terase I tau..ni sume gara2 air kat Labuan ni tak bape bersih..mase mule2 dtg dulu pun aku dah batuk2 dah sebab minum air tak bersih, lepas dah beli filter ni, ok la sket..


kecik je ke?

malam tu kami wat makan2 kat umah ni, en suami jemput rakan sekerja 5 skuadron jek, tu pun dlm 12 org dah..antara menu yg aku masak adalah :

1) ayam masak kicap
2) ayam masak merah
3) ayam main masak-masak
4) sambal udang
5) sayur campur muhibbah
6) paceri nenas
7) salad campur ala2 KFC
8) puding roti atas nasehat zon

yg no 3 tu betul, tak tipu punyer, resepi terbaru tau..ayam tu bleh meletup2 terplanting kluar dgn sendirinyer..gambo tak sempat nak snap, kelam kabut dgn kedatangan tetamu, tp sumpah tak tipu, aku yg masak sume tu..hehe, poyo..pas kenyang diorg sume cau..huhu, penat giler 1 hal lg nak bekemas ngan basoh pinggan

lepas tu, menjelang detik 12 malam tetibe jek blackout kan, mcm tau2 je..haha, tp kejap je la, pastu ade balik, tak lame pastu keluarla seorang makhluk dari koridor menyanyi2 smbil membawa kek yg lilinnye dah padam kene tiup angin..tadaaaa..thanks sayang =)


lovely eh...up sket la

lepas tu acara potong memotong..Tibe-tibe....


see...

Inilah akibatnye sorokkan kek dlm peti beku..konon2 nak bg I tak nmpk la tuh..haha


adiahhhh???????

6 comments:

Ann said...

haha blh patah....

Fara FarSha said...

dahsyat betul pisau tuh..hehe

~HaNna~ said...

awat hang tk gune pedang samurai time kawen aritu?...tkde lah patah...haha...lawaks gilezz ar...tk penah patah org potong kek...melainkan kek tu dibuat daripada batu...hehe...juz kidding...

sedap kek tuh?...bile nk bg kt kitorang plak...;)

Fara FarSha said...

kek tu baling kat dinding pun boleh pecah zon..haha..memang, ni la surprise shawal wat kat kite..nnti I balik JB, kite g mkn kek na..=)

zairi baharom said...

epi besday fara..=) smg pjg umur, epi2 & cpt2 jd mama..hehe

Fara FarSha said...

tq zairi..semoga termakbul doa uncle zairi nih..:)

Harta Dunia Akhirat

Lilypie Fourth Birthday tickers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Analog Clock

Islamic Quote of the Day

Asmaul Husna

Solat Time_Kota Kinabalu

click! click!

Followers


 

Design by Amanda @ Blogger Buster